Politica confidentialitate

Politica de confidențialitate a datelor cu caracter personal pe site-ul www.dieselservicebosanci.ro

  1. Cadru general

Prezenta Politică de Confidențialitate definește condițiile de utilizare a site-ului www.dieselservicebosanci.ro, proprietatea SC DIESEL SERVICE BOSANCI SRL (denumit în continuare vânzător), CUI:22478082, J33/1482/2007,  adresa:Strada Morii II Nr.34 in Bosanci, Suceava, RO

Echipa dieselservicebosanci.ro încearcă să protejeze cât mai mult dreptul la intimitate și la imagine al utilizatorilor site-ului. Ne propunem să oferim utilizatorilor site-ului o experiență online sigură, care să nu vă afecteze în mod negativ viața personală. În acest sens, depunem toate eforturile pentru a ne asigura că informațiile pe care d-voastră le introduceți în baza noastră de date sunt folosite numai în scopurile pe care dumneavoastră le aveți în vedere.

  1. Date colectate

Pe acest site sunt colectate următoarele categorii de date cu caracter personal ale cumpărătorilor și utilizatorilor care accesează site-ul, aleg să își creeze cont sau care trimit informații prin formularele de contact de pe site:

  • Numele și prenumele;
  • Adresa de facturare ( Țară, stradă, oraș, județ, cod poștal);
  • Adresa de livrare ( Țară, stradă, oraș, județ, cod poștal);
  • Număr de telefon;
  • Adresă de e-mail;
  • Codul IBAN al contului bancar pentru cumpărătorii persoane fizice care aleg viramentul ca modalitate de rambursare a banilor pentru produsele returnate;
  • Adresa IP de pe care au accesat acest website.

 

  1. Modul colectarii

Datele personale sunt descărcate automat în baza de date a vânzătorului în momentul în care utilizatorul apasă oricare din butoanele de pe site prin care se creează un cont,  completează un formular de contact online și dă trimitere sau plasează o comandă, după ce și-a dat acordul prealabil.

 

  1. Scopul colectarii

Datele personale sunt colectate în scopul:

  • Trimiterii de răspunsuri la solicitările primite prin formularele de contact online;
  • Crearea unui cont de utilizator pe website-ul nostru www.ro;
  • Pentru a prelua orice comenzi pe care le plasează utilizatorul prin intermediul website-ului sau în situația în care solicitați rambursarea/ anularea comenzilor, în vederea executării obligațiilor noastre contractuale ori precontractuale, după caz;
  • Procesarea plăților pentru produsele pe care le-ați comandat;
  • Experiere comenzilor prin curier;
  • Pentru a vă transmite comunicările/informațiile obligatorii, în baza obligațiilor noastre legale;
  • Pentru a răspunde la întrebările dvs. sau atunci când formulați reclamații, ne transmiteți recenzii, comentarii sau ne contactați în alt mod. Este în interesul nostru legitim de afaceri să vă răspundemș
  • Scopul de încheiere a contractelor de vânzare pentru produsele noastre comercializate în mediul online. Netransmiterea acestor informații va face imposibilă încheierea unui contract de vânzare între noi și dumneavoastră, în magazinul nostru online.
  • Scopul de marketing și publicitate. Netransmiterea anumitor informații va face imposibilă oferirea de către noi a unor campanii de marketing personalizate către dumneavoastră.

Datele personale colectate pe website-ul www.dieselservicebosanci.ro nu sunt folosite și nu sunt transmise unor terți în scop de marketing direct, remarketing, publicitate sau pentru trimiterea pe orice cale de newslettere ori mesaje cu oferte, fără acordul prealabil al utilizatorului.

 

Înregistrarea unui cont de utilizator și plasarea comenzilor

Înregistrarea unui cont de utilizator se realizează prin utilizarea, cu rol de identificare, a numelui și prenumelui, adresei de e-mail, număr de telefon și parolă. Plasarea comenzilor se realizează prin utilizarea, cu rol de identificare, a numelui și prenumelui, numărului de telefon, adresa de livrare și de facturare. În timp ce facem tot posibilul pentru a vă proteja informațiile cu caracter personal, sunteți singurul responsabil pentru păstrarea confidențialității oricăror parole sau alte informații referitoare la contul de utilizator. Refuzul de a finaliza procesul de înregistrare prin nefurnizarea tuturor datelor solicitate, corecte şi complete, va împiedica finalizarea procesului de plasare a unei comenzi.

 

Suport tehnic

Puteți solicita asistență sau ne puteți adresa orice întrebări, comentarii, sugestii sau probleme privind site-ul sau produsele comercializate sau cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal prin contactarea la adresele din secțiunea ”Contact” de pe site. Datele dvs. vor fi utilizate în mod exclusiv în scopul analizării solicitării dvs.

 

Newsletter

Puteți să vă abonați la serviciul de transmitere prin e-mail a newsletter-ului, prin furnizarea unei adrese de e-mail valide la care să vă fie transmise comunicările, în secțiunea ”Newsletter” de pe site-ul nostru. Puteți să vă dezabonați în orice moment prin transmiterea unui e-mail la contact@dieselservicebosanci.ro cu solicitarea de dezabonare sau accesând link-ul dedicat existent la sfârșitul fiecărui newsletter. Dezabonarea nu va afecta legalitatea prelucrării, conform consimțământului acordat anterior retragerii.

În cazul în care aţi optat în mod expres pentru aceasta modalitate de comunicare, vă putem transmite mesaje text (SMS) pe numărul de telefon înregistrat pe site pentru acest scop specific de prelucrare.

 

Utilizarea cookie-urilor și Google Analytics

Utilizăm tehnologia cookie-urilor pe site-ul nostru, care ne permite să facilităm experiența navigării, în scopuri statistice și pentru îmbunătățirea site-ului. Folosirea cookie-urilor nu este asociată cu informațiile de identificare personală de pe site. De asemenea, utilizăm Google Analytics pentru a analiza informația furnizată de către utilizatorii site-ului. Aceste informații ne permit să înțelegem mai bine utilizatorii site-ului și modul în care îl folosesc. Nu este inclusă nicio informație de identificare personală în acest tip de raport. Nu utilizăm cookie-uri pentru a colecta date personale și nu folosim tehnologia care conectează informațiile colectate prin cookie-uri de datele utilizatorilor site-ului nostru. Pentru mai multe informații privind utilizarea cookie-urilor și statisticile privind utilizarea Google Analytics pe site-ul nostru web, precum și modul în care puteți să nu optați pentru diferite tipuri de prelucrare, dezactivarea stocării cookie-urilor sau înlăturarea cookie-urilor înregistrate, vă rugăm să vedeți Politica noastră de utilizare a cookie-urilor.

 

  1. Protecție si permisiuni de accesare

Colectarea datelor personale pe acest site se face prin conexiune de internet criptată cu ajutorul unui certificat SSL. Accesul în contul propriu de pe acest site se face pe baza de user și parola a căror alegere cade în sarcina exclusivă a utilizatorului.

Vânzătorul se obligă să păstreze toate datele cu caracter personal colectate în condiții de siguranță maximăși să ofere acces la acestea numai terților și persoanelor din firmă care prin contractele încheiate și prin natura funcției lor au nevoie de ele pentru ducerea la îndeplinirea scopului în care au fost colectate aceste date.

  1. Transmiterea către terți

Următoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv terților care au încheiate contracte de prestări servicii de curierat cu vânzătorul, cu scopul de a expedia cumparătorului bunurile din comandă:

  • Numele și prenumele;
  • Adresa de livrare;
  • Numărul de telefon.

Următoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv terților care au încheiate contracte de prestări servicii financiar-bancare cu vânzatorul, cu scopul de a rambursa banii pentru produsele returnate către cumpărătorul persoana fizică ce alege viramentul bancar:

  • Numele și prenumele;
  • Codul IBAN al contului bancar.

Următoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv terților care prestează servicii non-bancare de transfer bani, cu scopul de a rambursa banii pentru produsele returnate către cumpărătorul persoană fizică ce alege această modalitate:

  • Numele si prenumele;
  • Adresa de livrare;
  • Numarul de telefon.

Următoarele date personale colectate pe acest site sunt transmise exclusiv terților care au încheiate contracte de prestări servicii de contabilitate cu vânzătorul, cu scopul de conformare cu legislația in domeniu:

  • Numele și prenumele;
  • Adresa de facturare.

Protectia și durata de stocare a acestor date personale transmise astfel cade în sarcina exclusiva a respectivilor terți.

Articolele din acest site pot include conținut înglobat (de exemplu videouri, imagini, articole etc.) de pe alte site-uri web, care se comportă exact la fel ca și cum utilizatorii au vizualizat conținutul terțului site web. Site-urile web respective pot să colecteze date despre utilizatorii de pe acest site, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară, inclusiv să le urmărească interacțiunea cu conținutul înglobat dacă aceștia au un cont și sunt autentificați în acele site-uri web. Eventualele date colectate astfel sunt stocate și prelucrate în conformitate cu politicile proprii ale companiilor care detin respectivele site-uri web și pot fi transferate către țări din afara SEE.

Prin folosirea icon-urilor de distribuire pe social media puse la dispozitie pe paginile din acest site, utilizatorii transmit către respectivele rețele sociale date care sunt stocate si prelucrate în conformitate cu politicile proprii ale acelor companii și care pot fi transferate către țări din afara SEE.

Comentariile, recenziile și solicitarile trimise prin formularele de contact online de catre utilizatori pe acest site sunt supuse verificării printr-un serviciu automat de detectare a spamului, iar metadatele acestora pot fi transferate către țări din afara SEE.

De asemenea, vânzătorul va transmite la solicitarea organelor de drept abilitate prin lege toate datele personale colectate pe acest site de care au nevoie acestea.

 

  1. Durata de stocare

Datele personale colectate pe acest site sunt păstrate de vânzător pe diferite medii de stocare a informațiilor după criteriul cea mai lungă din următoarele perioade de timp:

  • până la ducerea la îndeplinire completă a scopului pentru care au fost colectate;
  • pânăla solicitarea de ștergere a acestora adresatăîn scris de utilizator vânzătorului;
  • până la expirarea perioadei minime legale de păstrare a acestora.

Daca nu sunt șterse sau editate de administrator sau de utilizatorul care le-a postat pe acest site, comentariile/recenziile și metadatele acestora sunt păstrate pe o perioadă nedeterminată pentru aprobarea automată a comentariilor/recenziilor următoare postate de același utilizator.

Utilizatorii care își deschid cont își pot vedea, edita sau șterge informațiile personale oricând (dar nu își pot schimba numele de utilizator). Utilizatorii care își șterg singuri contul nu pot șterge datele personale din comenzile plasate, comentarii și recenzii postate. Pentru ștergerea acestora e necesar să contacteze vânzătorul în scris. De asemenea, administratorii acestui site pot vedea, edita și șterge oricând aceste informații, fără acordul utilizatorilor.

Ștergerea datelor personale colectate pe acest site nu se va realiza dacă:

  • datele sunt necesare pentru exercitarea dreptului la liberă exprimare și informare;
  • datele sunt necesare pentru îndeplinirea unei obligații legale;
  • există un interes public în domeniul sănătății publice;
  • este necesară arhivarea acestora în interes public, sunt folosite in cercetarea științifică sau istorică sau in scopuri statistice;
  • datele sunt necesare pentru constatarea, exercitarea sau apărarea unui drept în instanță.

 

  1. Drepturile utilizatorilor

Utilizatorii ale căror date personale sunt colectate pe acest site au urmatoarele drepturi:

  • de a fi informați în legătura cu natura exactă a datelor stocate;
  • da a fi informați dacă datele personale proprii sunt sau nu prelucrate și în ce scop;
  • de a primi o copie a tuturor datelor proprii stocate, într-un format structurat, utilizat în mod curent și care poate fi citit automat, cu condiția să nu aducă atingere drepturilor și libertăților altora;
  • de a primi orice informații disponibile privind sursa datelor cu caracter personal, în cazul în care datele nu sunt colectate de la persoana vizată;
  • de a le fi transferate în siguranță oricare din datele personale stocate către alt operator, transferând totodata și răspunderea în legătură cu protecția și durata de stocare a datelor personale solicitate a fi transmise către operatorul respectiv;
  • de a le fi actualizate datele stocate care nu pot fi editate de catre acestia si de a primi confirmarea ca datele au fost actualizate, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate
  • de restricționare a prelucrării datelor în cazurile prevazute de lege si de a primi confirmarea pentru aceasta, cu exceptia cazului in care acest lucru se dovedeste imposibil sau presupune eforturi disproportionate
  • de a se opune prelucrarii datelor cu caracter personal care ii privesc
  • de a le fi sterse datele stocate care au depasit durata minima de stocare prevazuta la Capitolul 7 din acest document
  • de a-și retrage consimțământul pe baza căruia are loc prelucrarea datelor stocate daca nu există niciun alt temei juridic pentru prelucrarea acestora
  • de a fi informati in scris, la adresa de posta electronica furnizata, de orice eveniment de incalcare a securitatii datelor stocate, in maxim 72 de ore de la producerea acestuia
  • de a depune o plângere la Autoritatea Națională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal.

Informații de contact

În cazul în care aveți întrebări despre modul în care prelucrăm informațiile personale sau dacă doriți să exercitați vreunul dintre drepturile antetior mentionate în prezenta Politică de confidențialitate, vă rugăm să ne transmiteți o cerere și datată, însoțită de dovada identității la adresa de e-mail contact@dieselservicebosanci.ro